Partiopació

El Ple de Dones del dia 9 ha estat un fet històric. És el resultat de la lluita de moltes Dones , regidores i professionals que ens van obrir camí en polítiques feministes i avançar cap a la igualtat de gènere. Ens queda un llarg camí per recórrer a casa nostra i a tot el món, necessari i inajornable. No podem oblidar la situació de les dones als països en desenvolupament , tot i ser el motor de les famílies, i les seves economies, pateixen, entre d’altres, desigualtats de gènere molt greus. Des de la nostra entitat creiem que no pot haver justícia social ni desenvolupament humà sostenible, sense igualtat. Per això és tant important el full de ruta aprovat en el Ple, ja que, ens facilita i compromet a les entitats solidàries i l’ajuntament fer projectes als països en desenvolupament amb la mirada de gènere per aconseguir un mon més just amb igualtat entre dones i homes .

Gràcies companyes endavant .

Escola-taller de fusteria i ebanisteria

Amb una població predominantment jove (60%), Senegal té una taxa d’atur juvenil del 49%. Aquestes dades s’agreugen notablement en el barri de Sam- Sam arribant a un índex aproximat del 60% de joves d’entre 14 i 20 anys, sense formació ni ocupació. Són joves doncs, sense un futur de progrés. La manca d’oportunitats i els alts nivells de frustració els aboquen molt sovint al consum i venda de drogues, a la fugida a Europa o als robatoris com a única sortida amb mitjans fàcils i ràpids. El nivell d’analfabetisme és generalitzat en aquesta franja de joves sense formació o escolarització, les noies són instruments dels homes, començant pels de la seva pròpia família, els nens i les nenes estan sotmesos a treballs molt durs i hi ha molta mendicitat.

L’objectiu consisteix en la construcció d’una escola-taller de fusteria i ebenisteria, ofici molt demandat al país donat que hi ha molta tradició de venda de mobles al carrer. L’objectiu principal del projecte és oferir formació professional als i les joves, dotant-los dels coneixements, recursos i eines necessàries per fer un treball que els garanteixi un futur professional. L’espai tindrà una capacitat per 12 alumnes que en dos torns s’arribarà a formar a 20 alumnes en el primer curs. Es tracta de capacitar-los per fabricar elements de fusteria i mobles realitzant processos de mecanització, muntatge, acabat, emmagatzematge i entrega dels productes complint els requisits de qualitat i seguretat. El centre comptarà amb formadors experts en fusteria i educació professional, per tal d’instruir, educar i formar les noves generacions de fusters de la zona, potenciant la seva autoestima i uns mitjans per viure dignament a més de sentir-se confiats i segurs d’ells mateixos.

juny 2024
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Causes

Necessites ajuda?