Concert solidari per Sam-Sam (Senegal)

El dia 18 de juliol a les 19’30 h organitzem un concert solidari per Sam-Sam (Senegal) per obtenir recursos per un projecte “ESCOLA-TALLER DE FUSTERIA i EBENISTERIA

imatge conceret solidari per Sam-Sam al Senegal
barri de Sam Sam al Senegal

Escola-taller de fusteria i ebanisteria

Amb una població predominantment jove (60%), Senegal té una taxa d’atur juvenil del 49%. Aquestes dades s’agreugen notablement en el barri de Sam- Sam arribant a un índex aproximat del 60% de joves d’entre 14 i 20 anys, sense formació ni ocupació. Són joves doncs, sense un futur de progrés. La manca d’oportunitats i els alts nivells de frustració els aboquen molt sovint al consum i venda de drogues, a la fugida a Europa o als robatoris com a única sortida amb mitjans fàcils i ràpids. El nivell d’analfabetisme és generalitzat en aquesta franja de joves sense formació o escolarització, les noies són instruments dels homes, començant pels de la seva pròpia família, els nens i les nenes estan sotmesos a treballs molt durs i hi ha molta mendicitat.

L’objectiu consisteix en la construcció d’una escola-taller de fusteria i ebenisteria, ofici molt demandat al país donat que hi ha molta tradició de venda de mobles al carrer. L’objectiu principal del projecte és oferir formació professional als i les joves, dotant-los dels coneixements, recursos i eines necessàries per fer un treball que els garanteixi un futur professional. L’espai tindrà una capacitat per 12 alumnes que en dos torns s’arribarà a formar a 20 alumnes en el primer curs. Es tracta de capacitar-los per fabricar elements de fusteria i mobles realitzant processos de mecanització, muntatge, acabat, emmagatzematge i entrega dels productes complint els requisits de qualitat i seguretat. El centre comptarà amb formadors experts en fusteria i educació professional, per tal d’instruir, educar i formar les noves generacions de fusters de la zona, potenciant la seva autoestima i uns mitjans per viure dignament a més de sentir-se confiats i segurs d’ells mateixos.

juny 2024
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Causes

Necessites ajuda?