La visita de 4 membres de la junta i socis de l’entitat de la nostra ONG al Senegal el mes de març passat ha propiciat el poder compartir impressions sobre les diverses activitats i els diferents projectes i accions   que es duen a terme.
En primer lloc vàrem assistir a la inauguració de l’escola d’ hostaleria com a resultat de diferents projectes   que s’han dut a terme. Escola  on s’està realitzant la formació de les noies que surten preparades per poder optar a l’ocupació de l’Hostaleria general o establir-se autònomament..
A la festa d’inauguració hi assistiren les autoritats municipals del barri i diverses entitats i fou organitzada pels diferents responsables del centre amb la participació de  les alumnes  de formació professional.
            
  
També  vàrem visitar  l’escola Kalasans situada al costat del Centre Femení  i on actualment assisteixen uns 300 nens que reben formació bàsica reglada.
A partir del començament del 2014 aquests nens reben al matí  un entrepà que subvenciona  (8000 €) la nostra ONG, atès que la majoria  en llurs famílies viuen al  límit i arriben a l’escola en dejú. Llurs professors ens han manifestat la gran millora que ha suposat en el seu aprenentatge aquests esmorzars.

 

  Cal afegir també les subvencions que atorguem a algunes beques escolars i  ajudes per les colònies d’estiu.
                                  
El projecte  del 2014  per la restauració dels desperfectes ocasionats per les inundacions del Centre Femení, d’un  cost  de 25.000€, va ser subvencionat per “Terrassa solidària” amb 15000 € i la resta (10000) a càrrec  de la nostra ONG . Vàrem poder comprovar la finalització de les obres.
  
Un altra subvenció de 3.928 € (crèdit solidari) ha estat per a  un projecte d’una família per tal de  muntar una granja per la criança de pollets i posterior venda de pollastres al mercat. 
  
ACTIVITATS DE SENSIBILITZACIÓ A LA CIUTAT DE TERRASSA
Entre les activitats que portem a terme a casa nostra per a la sensibilització popular cal destacar:
Un concert solidari al Casal de Ca n’Aurell .
La representació de l’obra de Josep Mª de Sagarra “Corona d’Espines” al teatre Alegria.
Participació  a la festa Major Solidària de Terrassa i també al poble de Fontaubella (Tarragona) amb una paradeta de productes elaborats per les alumnes de l’escola femenina de SAM- SAM i com sempre en aquests actes s’hi va informar de l’activitat que desenvolupem al Senegal.
Fem constar per altra part que des del començament hem mantingut contacte constant amb les contraparts corresponents sigui per correu electrònic, skype  o presencial per dur a terme el  seguiment dels diversos projectes.
 Amb les nostres activitats per conscienciar la nostra població en aquests moments tant crítics i amb tanta precarietat a casa nostra intentem explicar que no es pot excloure la cooperació al tercer món (en situació molt més precària -la fugida suïcida ( amb pasteres) de tants milers de subsaharians dels seus pobles vers el somni Europeu – n’és la prova) sense oblidar la nostra.
. Les nostres intervencions als mitjans públics i actes com concerts, actuacions de grups musicals, participació en festes majors o instal·lant paradetes de productes  són ocasió per donar a conèixer la nostra tasca de cooperació i solidaritat.
OBJECTIUS PEL  2016 :
          Atès que la comunitat de SAM SAM ha rebut uns terrenys per conrear productes agraris, nosaltres presentem un projecte a “Terrassa Solidària” per l’adequació dels terrenys (inundats), realització de tanques perimetrals, regadiu automàtic i facilitar les llavors i els planters necessaris i la formació de les famílies per als processos dels conreus. Això podrà facilitar l’alimentació familiar  i la venda d’excedents.
           
          Un altre projecte d’una família (crèdit solidari) per l’adequació d’uns terrenys amb el seu pou  i l’encerclament  corresponents per la construcció d’una granja de criança de pollets i de gallines ponedores per la venda d’ous i pollastres.
           
          La subvenció per una altra família (crèdit solidari) per tirar endavant una botiga de productes alimentaris ja ha estat aprovat per aquest any.
       I seguirem també amb la subvenció dels esmorzars dels nens i nenes de l’escola de Sam-Sam. Aquests esmorzars vénen preparats per les mateixes alumnes de l’escola d’Hostaleria que tenim funcionant  al costat.
ACTIVITATS DE SENSIBILITZACIÓ A LA NOSTRA CIUTAT.
Participació a la Fira solidaria i diverses activitats  d’entreteniment a concretar.
Hem d’agrair i constatar que hem rebut donatius generosos dels nostres socis, cosa que ens estimula a continuar aquesta tasca, malgrat les dificultats que hem d’afrontar.
Seguirem augmentant els projectes en la mesura que els socis segueixin col·laborant i puguem presentar i subvencionar després d’analitzar-los curosament.
Si voleu més informació, podeu consultar el nostre Web: www.microcrèditsperafrica.orgo si voleu concertar alguna entrevista, podeu trucar als tel. 659715471 (Joan ) o 669686482 (Isabel)
Terrassa  1 de març del 2016
Presidenta

 

Necessites ajuda?