Qui som

La nostra ONG

Microcrèdits solidaris per l’Àfrica som una associació sense ànim de lucre de cooperació al desenvolupament. Constituïda l’any 2007 per un equip de persones, voluntàries, divers que volem contribuir a disminuir les desigualtats treballant per aconseguir una societat on tothom tingui oportunitats, pugui viure amb dignitat i llibertat respectant els drets humans i potenciant la cultura de la pau.

+ 0
ANYS COOPERANT

Missió

Volem avançar promovent l’E.p.D “educació per al desenvolupament” fomentant una ciutadania solidària compromesa amb el desenvolupament humà just i equitatiu. Generant consciència crítica sobre les causes i les conseqüències de les desigualtats i la pobresa. Al Sud, treballem amb la contrapart descobrint necessitats i respectant la cultura de la zona. Els nostres àmbits d’actuació són: l’educació, la salut i la nutrició, el sanejament i medi ambient, l’ocupació i l’emprenedoria i la sostenibilitat.

Fem projectes encaminats alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Visió

El nostre objectiu és treballar per reduir les desigualtats socials i econòmiques que són la causa de la pobresa. Una pobresa que es cronifica al llarg de la vida amb una incidència més alta en el cas de les dones i les nenes. Per a nosaltres els drets d’elles són clau. Creiem en projectes sostenibles, transformadors per poder assolir una societat internacional justa i solidària.

Valors

Compromís

Implicació amb responsabilitat, integritat i transparència per contribuir a disminuir les desigualtats.

Formació

Creiem que l’ educació/formació enforteix a les persones fomentant l’autonomia, la llibertat i dignitat

Justícia

Volem fer front a les causes que provoquen la desigualtat promovent la justícia social

Igualtat

Promoure la igualtat de gènere fent polítiques transversals amb perspectiva de gènere i fomentar la igualtat entre totes les persones

Transparència

Rendició de comptes, dels projectes i transparència, integritat, honestedat i responsabilitat.

Cada donació és una ajuda essencial que millora la vida de tots

Conexeix tot el que fem a la nostra ONG, per veure com pots ajudar.

Organigrama de la notra ONG

Assemblea General de Socis

Socis

Junta Directiva

Vocals

Presidenta:
Isabel Soler

Vicepresidenta:
Josefina Soler

Secretaria:
Anna Martínez

Tresorer:
Òscar Jordà

Joan Rofes

Conxita Montoro

Pepi Vera

Manel Marcet

Teresa badia

Melania Angosto

Montse Martínez

La història de la nostra ONG

Corria l'any 2007, quan un petit grup de no més de 6 a 8 Terrasenques, motivades per les profundes desigualtats que hi havia a l'Àfrica, vam decidir organitzar-nos per juntes treballar i conscienciar a la societat sobre un objectiu comú, aconseguir que tota persona tingui el dret a l'alimentació, a la salut, a l'educació i al sanejament.
Inspirades en el model d'incentivació del desenvolupament social i econòmic des de baix desenvolupat per l'ideòleg i Nobel de la pau, Mohammad Tunus de Bangla Desh, van fundar juntes l'entitat Microcrèdits solidaris per l'Àfrica.

Més de 15 anys

L’entitat Microcrèdits solidaris per l’Àfrica neix d’un grup de persones que fa més de quinze anys, coneixedores de les profundes desigualtats que hi ha a l’Àfrica, es van començar a organitzar perque creien que tota persona te dret a l’alimentació ,a la salut, a l’educació i al sanajement. D’acord amb la contrapart, Ferran Sans fundador de “Ekole Kalsans”, vam començar un projecte de microcrèdits amb grups de 6 a 8 dones seguint el model de Mohamed Yunus (premi Nóbel de la pau) de Bangla Desh.

Ferran Sans és un escolapi que després de les greus inundacions que es van succeir l’any 1962 a Terrassa, van fundar al barri de Les Arenes, juntament amb Alexandre Garcia Duran, l’escola Joan XXIII. Allí ens coneguérem i va continuar la nostra relació fins que a finals del anys 90 va marxar destinat al Senegal on continua amb les tasques escolars.

L’any 2007 la primera junta de l’entitat realitza un viatge al Senegal per fer seguiment dels projectes que s’estaven desenvolupant en el terreny, en el que hi conviden a dues persones que després de l’experiència viscuda, s’incorporaran activament a l’ONG. Es a partir d’aquest any que l’entitat agafa un nou impuls i desenvolupa nous projectes i activitats., convençuda que un futur amb oportunitats i sense pobresa és posible.

Desenvolupem la nostra acció concretament a Dakar, especialment el barri de Sam-Sam i a Saly. Un barri on les famílies han de marxar de les vivendes per les terribles inundacions que es produeixen a l’època de pluges. Fruit d’aquesta situació incrementa la pobresa, les malalties, molts dels nens “de la llauna” deambulen pels carrers sent víctimes de la violència, en els carrers s’hi acumulen moltes deixalles, molts nens i nenes no poden anar a l’escola. Per fer front a aquesta situació l’entitat te el compromís de treballar molt activament amb projectes sostenibles per acompanyar a les comunitats amb l’objectiu que puguin viure la vida amb dignitat, densenvolupant-los sempre, amb una contrapart local vinculada a la comunitat, fet que ens permet detectar de primera mà les necessitats de la zona, adaptar les propotes a la seva cultura fent-les viables i sostenibles.

logo Objectius de desenvolupament Sostenible (ODS) i la Agenda 2030 de les Nacions Unides

Agenda 2030
Objectius de Desenvolupament Sostenible

Fem projectes encaminats segons els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides que responguin a les necessitats de la comunitat on els duem a terme dins els àmbits d’actuació de la nostra entitat com detallem a continuació
logo Objectius de desenvolupament Sostenible (ODS) i la Agenda 2030 de les Nacions Unides

Fi de la pobresa

Indirectament els diferents projectes que duem a terme incideixen a la lluita contra la fam i la pobresa, ja que faciliten oportunitats d’ inclusió i desenvolupament humà.

Salut i benestar

Una bona nutrició és la base del benestar humà que contribueix a tenir bona salut. Treballem amb projectes nutritius, entrepans diaris per al preescolar de Sam-Sam i també col·laborem amb el centre de salut. La salut i la seguretat nutricional és un dret humà. Hem de contribuir a garantir que totes les persones tinguin accés igualitari als sistemes de salut, medicaments, accés permanent als elements bàsics d’una nutrició equilibrada. Les desigualtats i la pobresa són la causa de moltes malalties.

Educació de qualitat

Duem a terme projectes formatius: educatius escolars i de formació professional que garanteixen una educació, integral, inclusiva i de qualitat, que permeten construir comunitats basades en la justícia social. Facilitant als i les joves oportunitats de poder incorporar-se al món laboral i deixar enrere la pobresa i l’exclusió social. L’aprenentatge es fonamental pel desenvolupament humà.

Igualtat de gènere

Fem projectes amb perspectiva de gènere . Promovem el Dret a la igualtat i a la no discriminació. Creiem en una societat igualitària on es respectin els drets de la dones. Que la convivència entre homes i dones sigui equitativa. Hem contribuït a la Promoció de la dona i les nenes amb el manteniment del Centre de Promoció de la dona de Sam-Sam, autogestionat per les pròpies noies que tenen l’oportunitat d’aprendre costura i restauració creant les seves cooperatives que els permet generar els seus propis ingressos.

Aigua neta i sanejament

Fomentem la sensibilització sobre prevenció i control de malalties endèmiques, la dotació d’aigua potable, sanejament i reciclatge. Hem contribuït a netejar espais d’escombraries generant nous espais. En un s’hi ha creat un hort i en un altre un poliesportiu, per exemple. També lluitem contra les inundacions que es produeixen a Sam-Sam els mesos de la pluja.

Pau, justícia i institucions sòlides

Els nostres projectes es fonamenten en la cultura de pau i els drets humans, especialment per les persones més vulnerables, Defensem la pau la diversitat i la democràcia.

Necessites ajuda?