Construcció d'un centre de formació professional d'ebanisteria i fusteria al barri de Sam-Sam (Senegal)

PROJECTE:

Construcció d’una escola-taller de formació en Ebenisteria i Fusteria

La proposta consisteix en la construcció d’una escola-taller de fusteria i ebenisteria, ofici molt demandat al país donat que hi ha molta tradició de venda de mobles al carrer. L’objectiu principal del projecte és oferir formació professional als i les joves, dotant-los els coneixements, recursos i eines necessàries per realitzar un treball que els garanteixi un futur professional. L’espai tindrà una capacitat per 12 alumnes que en dos torns s’arribarà a formar a 20 alumnes en el primer curs. Es tracta de capacitar-los per fabricar elements de fusteria i mobles realitzant processos de mecanització, muntatge, acabat, emmagatzematge i entrega dels productes complint els requisits de qualitat i seguretat. El centre comptarà amb formadors experts en fusteria i educació professional, per tal d’instruir, educar i formar les noves generacions de fusters de la zona, potenciant la seva autoestima i uns mitjans per viure dignament a més de sentir-se confiats i segurs d’ells mateixos.

El perfil de beneficiaris directes són joves d’entre 14 i 20 anys sense formació ni qualificació professional i en situació d’atur laboral. Són joves amb una manca d’oportunitats i alts nivells de fustració que es veuen abocats molt sovint al consum i venda de drogues, a la fugida a Europa o als robatoris com a única sortida amb mitjans fàcils i ràpids.

Seguint el model d’èxit de “Centre Technique de Promotion Fémenine”, on s’imparteixen els cursos de formació professional de costura i de cuina, en acabar el cicle formatiu, se’ls acompanyarà en la creació de cooperatives de treball autònom, productives i de qualitat, repartides per diferents zones del teixit urbà local, treballant el màrketing, l’atenció al client, el model de negoci cooperatiu i la qualitat dels productes, entre d’altres.
El projecte és fruit de l’anàlisi i el coneixement que té la contrapart del barri de Sam Sam, després de 20 anys de feina conjuntament amb la comunitat de base, els representants del Govern local i les famílies de SAM SAM 3. S’han fet diverses trobades amb l’entitat de joves del barri, Yaakaar, amb la que s’ha estat treballant l’interès de la proposta i s’ha valorat molt positivament el grau d’acolliment entre els i les joves.

Per aquest anàlisi, la contrapart amb ajuda d’altres estructures estatals, ha realitzat un cens aproximatiu de nois i noies que han abandonat l’escolarització o que tenen un baix nivell formatiu.
Les conclusions d’aquest anàlisi han fet palès la necessitat d’ iniciar projectes de formació professional pels i les joves de la zona, replicant experiències d’èxit com el Centre Tècnic de Promoció Femenina.

Equip de joves ebenistes

Vols col·laborar en aquest projecte?

Fes un donatiu a:

Transferència a MICROCRÈDITS SOLIDARIS PER L’ÀFRICA

BBVA: ES90 0182 8183 96 0201578285

Gràcies a la teva col.laboració i als socis,socies i col.laboradors de la nostra entitat continuem construint junts un món més just i solidari!

Empreses col·laboradores

abril 2024
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Causes

Tags :
Necessites ajuda?